Frans Johan Hubert van Eijk

Deze pagina bevat slechts een deel van de beschikbare informatie.

Toen Frans van Eijk in dienst moest kwam hij na enige omzwervingen tijdens de oorlog in aanmerking voor een vliegeniersopleiding, waarna plaatsing in Squadron 322, een volledige Nederlandse aangelegenheid.

Op 14-02-1945 steeg hij op van Woensdrecht in het bevrijde gebied en werd door luchtafweergeschut in Duitsland geraakt. Bij zijn poging om terug te keren naar bevrijd gebied crashte hij in de buurt van Nijmegen.

(zie ook WOII blz. 303, verzamelde internetbronnen, zoals NRC-artikel, Gouwestad en een stamboom-website van de familie van Eijk) dit alles wordt hier later nog uitgewerkt!!!

Volgens Koos Massar (vergadering 26-04-2012) is hij viermaal begraven geweest: 1e keer nabij het neergestorte toestel, 2e keer op de begraafplaats van het dorpje in de buurt van de crash, 3e keer op de oude begraafplaats in Gouda en 4e keer Op IJsselhof in Gouda.

Frans van Eijk en Jan Plesman (zoon van Albert Plesman) waren volle neven en dienden in hetzelfde Nederlandse squadron 322.

2 gedachten aan “Frans Johan Hubert van Eijk”

  1. We zijn op zoek naar familie van Frans van Eijk in verband met de onthulling van een monument in de gemeente Bergen, Gennep Mook/Middelaar en Weeze (D). Hij was een van de 28 crashes/noodlandingen in dit gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *